Om webbplatsen

Här har vi samlat information om hur Funkaportalen fungerar och hur du kan anpassa den efter dina egna önskemål.

Har du ytterligare frågor, tips eller funderingar är du välkommen att kontakta oss på e-post: redaktionen@funkaportalen.se

Vi tipsar om hur du kan:

  • Anpassa webbplatsens utseende
  • Använda snabbkommandon
  • Läsa pdf-dokument
  • Få webbplatsens innehåll uppläst

Anpassa webbplatsens utseende

På Funkaportalen kan du själv välja hur du vill att innehållet ska presenteras. Du gör det genom att göra inställningar i din webbläsare. På det sättet kan du spara de anpassningar som du behöver och använda dem på alla webbplatser som fungerar som de ska. I din webbläsare kan du exempelvis:

  • Förstora texten
  • Ändra radlängderna
  • Anpassa färger och kontraster
  • Byta teckensnitt

Inställningarna är olika i olika webbläsare.

Snabbkommandon

På Funkaportalen finns snabbkommandon som du kan använda för att hitta viktig information och nyttiga funktioner direkt. Hur du använder snabbkommandon varierar något mellan olika webbläsare och operativsystem, men i Windows håller du i de flesta webbläsare ner tangenten märkt ”ALT” på ditt tangentbord samtidigt som du trycker på den snabbtangent du vill aktivera. I Mac OS håller du ner tangenten märkt med ”CTRL” och trycker på den snabbtangent du vill aktivera. I flera webbläsare måste du trycka på ”Enter”-tangenten för att aktivera valet. Genom att trycka snabbkommandot talar du om för webbläsaren att sätta fokus på en speciell länk, för att sedan följa länken måste du trycka på ”Enter”.

Följande snabbkommandon används på vår webbplats:

0 - Om webbplatsen
1 - Startsidan
3 - Webbkarta
4 - Sök
7 – Kontakt
S - Hoppa över navigeringen och gå direkt till textinnehållet

Samma snabbkommandon används på många webbplatser inom offentlig sektor.

Pdf-filer

En del material på webbplatsen är publicerat i pdf-format. För att kunna läsa pdf-filer måste du ha ett program som heter Adobe Reader. Det är gratis och du kan ladda ner det från Adobes webbplats.

Ladda ner Adobe Reader, öppnas i nytt fönster

Talande Webb

Talande Webb

Vad kan vi göra bättre?

Vi som har byggt Funkaportalen lär oss något nytt varje dag. Det gör vi för att vi testar saker med riktiga användare av kött och blod. Om du tycker att vi kan göra något bättre så blir vi jätteglada om du berättar det för oss. Helst på e-post: redaktionen@funkaportalen.se.

Annonser: