Hur hittar jag information om färdtjänst?

Det är varje enskild kommun som ansvarar för att det finns färdtjänst. Olika kommuner kan ha olika lösningar och därför är det viktigt att ta reda på vad som gäller i din kommun.

Om du vill ta reda på vad som gäller just dig och hur det ser ut i kommunen där du bor, finns det flera sätt att hitta den informationen. Du kan använda dig av Internet, telefon eller besöka din kommun.

Internet

De flesta kommuner har information om färdtjänst på sin webbplats. Oftast hittar du informationen under ”social omsorg”. Men ibland ligger den under ”äldreomsorg” och ibland under ”trafik”.

Prova med att söka på ordet färdtjänst om du inte hittar genom att klicka dig fram. Via webbplatsen kan du ibland också hitta en ansökningsblankett. Har du svårt att fylla i blanketter så kan du be kommunen om hjälp.

Telefon

Om du ringer till kommunen så ska du fråga efter någon som handläger färdtjänstärenden. De som jobbar i kommunens telefonväxel vet ofta direkt vilka dessa personer är. Be att få information och blanketter hemskickade.

Besök

Många kommuner har någon eller några ställen dit du kan ta dig för att skaffa information. Du behöver oftast inte bestämma någon speciell tid, men vill du träffa en speciell handläggare så måste du oftast boka in en tid i förväg.

Annonser: