Hassan och sonen Imad. Foto
Hassan är en hängiven fotbollssupporter som hejar på sonen Imad när han spelar i Palestinas landslag.

Hassan har en förvärvad hjärnskada. Det spelar ingen roll.

Trögt arbete att göra hållplatser tillgängliga

En fullpackad buss. Foto
Västtrafik som sysslar med kollektivtrafik i Göteborg, drog för tio år sedan upp nya riktlinjer för hur deras buss- och spårvagnshållplatser i Göteborg skulle bli tillgängligt för personer med funktionsnedsättning. Trots att arbetet kom igång för över tio år sedan så är tillgängligheten vid hållplatserna långt ifrån målet. Dock beräknas tillgänglighetsarbetet vara slutfört under 2016.

Assistanstips, en sajt med tips om assistans

En person med handledsstöd. Foto
Independent Living Institute, ILI, driver projektet och sajten Assistanstips där man samlar tips om assistans i en stor databas. Tanken är att samla upp många olika lösningar som assistansanvändare, assistenter och anhöriga kan testa och låta sig inspireras av för att utveckla egna metoder. Alla tips är helt gratis.

Enhetlig certifiering av hundutbildare

En ledsagarhund. Foto
Ökad efterfrågan på assistanshundar har ökat utbudet av personer, företag och organisationer som erbjuder utbildning av hundar och brukare. Därför har nu behovet av en enhetlig certifiering av utbildarna blivit större.

13-åring utvecklar en prisvärd punktskriftsskrivare

Punktskriftsskrivaren Braigo. Foto
Trettonårige amerikanen Shubham Banerjee utmanar nu den världsledande tillverkaren för punktskriftsmaskiner; Index Braille i Gammelstad utanför Umeå genom att bygga en billigare maskin.

PCEye Explore - ett roligt sätt att lära sig ögonstyrning

En laptop med PCEye Explore. Foto
Med PCEye Explore ansluten till en laptop eller en stationär dator får unga och oerfarna brukare tillgång till ett enkelt sätt att lära sig hur man använder ögonstyrning, samtidigt som de förbereder sig för alternativ och kompletterande kommunikation (AKK).

Fler artiklar om Stöd & service

Annonser:

LÄS MER HOS OSS

Hitta rätt handikapporganisation!

Hos Funka Hitta, hittar du kontaktuppgifter till olika handikapporganisationer.

Hitta Organisationer

LÄS MER HOS OSS

"Vi ses, vi hörs och vi går. I början hajjade jag till när blinda sa ”vi ses” till mig. Gör vi? tänkte jag. Jag blev fundersam, har jag missuppfattat något, hon kanske ser lite ändå?"

Susanna Laurins krönika om ordens vikt

FÖRSLAG

Vad saknas på portalen? Vad är bra? Vad är dåligt?

Ge oss ditt förslag!

Funkaportalen drivs av Stiftelsen Funka   |  E-post: redaktionen@funkaportalen.se   |    Kontakt   |   Om webbplatsen   |   Webbkarta