Små syskon ska inte glömmas bort

Ansiktet på ett barn. Foto
I den nya boken ”Litet syskon” presenterar psykoterapeuten Christina Renlund berättelser från förskolebarn som har syskon med funktionsnedsättningar.

Handikappsyskon; lästips

Ulrika Ehrensvärd. Foto
Ulrika Ehrensvärd presenterar sin alldeles egen litteraturlista med lästips inom fakta, forskning och fiktion. Ge inte upp! Det säger Ulrika till alla som, liksom hon själv, har ett funktionshindrat syskon.

Teater som kan förändra

En scen med några skådespelare. Foto
Omvälvande och kraftfullt. Känslor som funnits i kroppen ett helt liv aktiveras på en timme. Så känns det att delta i så kallad forumteater för handikappsyskon.

Här finns de som förstår

Först var hon skeptisk. Hon gillade inte tanken att bli ihopklumpad i en grupp bara på grund av en gemensam nämnare - ett syskon med funktionshinder. Men Elin besökte syskongruppen och kände sig inte längre ensam.

Fler artiklar om Syskon

Annonser:

Läs mer hos oss

"För mig var det en tuff tid när min yngsta bror skulle flytta till gruppboende när jag var 11 år. Jag var rasande på min mamma för att hon ville lämna bort honom. I min värld innebar det att även jag kunde bli bortlämnad."

 

Ur Ulrika Ehrensvärds krönika "Är assistans alltid rätt?"

Till krönikan

GUIDE SYSKON

Läs portalens syskonguide.

Läs guiden

Nyhetsbrevet Inblick

Inblick ger dig nyheter, fördjupningar och förklaringar.

Abonnera nu!

Funkaportalen drivs av Stiftelsen Funka   |  E-post: redaktionen@funkaportalen.se   |    Kontakt   |   Om webbplatsen   |   Webbkarta