SF Bio ändrar sig, svenska filmer ska visas med text

Biopublik. Foto
Från och med den 5 december 2014 visar SF Bio även alla svenska filmer med svensk textremsa. Detta för att underlätta för alla dem som har svårt att uppfatta vad som sägs i filmen.

KRITA – med fokus på kreativt skapande

En person som målar med pensel på duk. Foto
KRITA är ett nytt projekt inom kreativt skapande för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Med medel från Arvsfonden kommer Folkuniversitetet i Stockholm att erbjuda konst- och konsthantverkskurser, utåtriktade konstprojekt och uppsökande workshops.

Nationalmuseum lanserar filmer på teckenspråk

Nationalmuseum. Foto
Som första konstmuseum i Sverige lanserar Nationalmuseum filmer på teckenspråk. Filmerna innehåller ett antal verk från samlingarna som visas i utställningen Highlights och går att se i museets app och på webbplatsen.

App för den lättlästa nyhetstidningen 8 Sidor

En person som lyssnar på nyheter i sin mobil. Foto
Den lättlästa nyhetstidningen 8 Sidor lanserar i samarbete med Ziggy Creative Colony en app för Iphone. 8 Sidor ges ut av Centrum för lättläst som gör böcker, nyheter och information för alla som av olika skäl har lässvårigheter eller är otränade läsare.

Kulturrådets första delmål inom funktionshinderspolitiken är uppfyllt

En teatersalong. Foto
Samtliga kulturinstitutioner som får statsbidrag via Kultursamverkansmodellen har nu tagit fram en handlingsplan för ökad tillgänglighet. Kulturrådet kan konstatera att det första delmålet därmed är uppfyllt.

Fler artiklar om Kultur

Annonser:

LÄS MER HOS OSS

Visst är det underbart med Internet! Det är många som uppskattar Internet, särskilt personer med funktionsnedsättningar av olika slag. Men hur funkar det egentligen? Funkaportalen har pratat med några flitiga Internetanvändare om vad som fungerar bra och mindre bra.
Språket kan vara ett bekymmer

LÄS MER HOS OSS

"...jag är så hjärtinnerligt trött på alla fina ord om alla människors lika värde, solidaritet, demokrati och rättigheter från personer som i själva verket inte menar ett dyft."

 

 ur Susanna Laurins krönika "Diskrimineringens ansikte" 

 

Till krönikan

Funkaportalen drivs av Stiftelsen Funka   |  E-post: redaktionen@funkaportalen.se   |    Kontakt   |   Om webbplatsen   |   Webbkarta