Sportfiskarna stöttar fiske för funktionshindrade

Aktivitetsbidraget 2012 på totalt 300.000 kronor har nu fördelats till föreningar och distrikt anslutna till Sportfiskarna. Satsningen skall skapa mer lokal verksamhet för bland annat fiskeaktiviteter för funktionshindrade.

Två damer som fiskar sittandes i var sin rullstol. FotoAktivitetsbidraget har delats ut av Sportfiskarna sedan 2008 och bestod i år av en pott på 300.000 kronor som föreningar och distrikt kunde söka medel ur för verksamhet inom de prioriterade områdena ungdom, kvinnors fiske och integration. Nytt för 2012 var att klubbarna även kunde söka pengar för nyskapande verksamhet och aktiviteter för personer med funktionshinder.

– Det känns mycket roligt att vi fick bidrag för att ta med våra vänner i föreningen FK Grundet på fiske under våren. Att arbeta med fiske och friluftliv för funktionshindrade ställer mer krav på fiskeplatser och utrustning än annars och ekonomin blir tyvärr ofta styrande. Det blir både en fiskeresa till Hökensås och en tur med Fladenbåtarna tillsammans, säger Karl-Gustav Svensson, från Majornas SFK.

– Det känns mycket bra att förbundets satsar på den lokala verksamheten hos klubbar och distrikt. Extra roligt är det att aktivitetsbidraget har utvecklats efter klubbarnas behov och nu till exempel särskilt ger bidrag till verksamhet för funktionshindrade, något som tidigare saknades, säger Henrik Helde, Föreningskonsulent Sportfiskarna.


Pilotstudie undersöker spelproblem bland unga hörselskadade

Några sedlar på hög. Foto
Tidigare undersökning tyder på att ungdomar med funktionsnedsättning i högre grad än andra spelar om pengar. Nu har forskare inom folkhälsovetenskap vid Örebro universitet fått drygt 300 000 kronor från Folkhälsomyndigheten för att undersöka om det gäller även gruppen döva och hörselskadade.

Lidingöloppet och Ottobock inleder samarbete

Löpare som springer på en gata. Foto
Lidingöloppet och det ortopedtekniska företaget Ottobock inleder ett samarbete kring LidingöRuset och LidingöRullet. Tillsammans kommer de bägge parterna att öka upplevelsen för deltagare, familjer och assistenter och sprida kännedomen om LidingöRuset och LidingöRullet.

Lär dig mer om paddling, skridskoåkning och lägerliv

Bokomslag till bok om paddling, skridskoåkning och lägerliv för personer med funktionsnedsättning. Foto
RG Aktiv Rehabilitering (RG) bedriver numera friluftsverksamhet med kajakpaddling, skridskokälkåkning och lägerliv på fler platser i Sverige. Nu kan även du som bor i Malmö, Göteborg - Ljungskile, Norrköping, Falun och Luleå delta i verksamheten.

Scandinavian Outdoor Games gör festivalutbudet tillgängligt för alla

En person som sitter i skogen och kollar när några åker BMX-cykel i skogen. Foto
Skandinaviens största event inom outdoorsport tar taktpinnen i tillgänglighetsfrågan. Årets upplaga av festivalen, 30 maj-1 juni, handikappanpassar vattenarenan och erbjuder kanotaktiviteter för funktionshindrade.

Penguins startar kälkhockeylag - utvecklar idrotten i Sverige

Två kälkhockeylag i kamp framför målet. Foto
Svensk kälkhockey har tagit ett kliv framåt, ett nytt kälkhockeylag har bildats – Järnbrott Penguins.

Fler artiklar om Fritid

Annonser:

LÄS MER HOS OSS

"Det är klart att Sverige är bra på saker när det gäller tillgänglighet, men bäst…?"

Ur Sofia Thoresdotters krönika "Min högsta önskan är att få det självklara"

Till krönikan
Funkaportalen drivs av Stiftelsen Funka   |  E-post: redaktionen@funkaportalen.se   |    Kontakt   |   Om webbplatsen   |   Webbkarta