Spelet Star Wars vann pris i AbleGamers Accessibility Award

AbleGamers Foundation har valt BioWare’s Star Wars: The Old Republic som bästa tillgängliga spel 2012 i klassen “vanliga konsumentspel”.

Scen i spelet Star Wars. SkärmbildAbleGamers Foundation är en ledande intresseorganisation med inriktning på spel och tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning. AbleGamers arbetar på att få spelproducenterna att göra alla spel tillgängliga för alla.

Organisationen lyfter fram spelet the Old Republic för att det har många funktioner som gör spelet tillgängligt, exempelvis möjlighet att ändra färger, lägga till textremsa vid konversationer i spelet, olika actionsteg, autofunktion för plundring och val av styrning via mus eller tangentbord.

- BioWare har gjort ett fantastiskt jobb genom att inkludera stor mängd valmöjligheter redan vid start av spelet. Det är väldigt ovanligt att det produceras ett spel av denna kaliber med så många tillgängliga funktioner, redan från början, säger Mark Barlet, ordförande för AbleGamers Foundation.

Spelet Star Wars: The Old Republic släpptes för PC under 2011.


Pilotstudie undersöker spelproblem bland unga hörselskadade

Några sedlar på hög. Foto
Tidigare undersökning tyder på att ungdomar med funktionsnedsättning i högre grad än andra spelar om pengar. Nu har forskare inom folkhälsovetenskap vid Örebro universitet fått drygt 300 000 kronor från Folkhälsomyndigheten för att undersöka om det gäller även gruppen döva och hörselskadade.

Lidingöloppet och Ottobock inleder samarbete

Löpare som springer på en gata. Foto
Lidingöloppet och det ortopedtekniska företaget Ottobock inleder ett samarbete kring LidingöRuset och LidingöRullet. Tillsammans kommer de bägge parterna att öka upplevelsen för deltagare, familjer och assistenter och sprida kännedomen om LidingöRuset och LidingöRullet.

Lär dig mer om paddling, skridskoåkning och lägerliv

Bokomslag till bok om paddling, skridskoåkning och lägerliv för personer med funktionsnedsättning. Foto
RG Aktiv Rehabilitering (RG) bedriver numera friluftsverksamhet med kajakpaddling, skridskokälkåkning och lägerliv på fler platser i Sverige. Nu kan även du som bor i Malmö, Göteborg - Ljungskile, Norrköping, Falun och Luleå delta i verksamheten.

Scandinavian Outdoor Games gör festivalutbudet tillgängligt för alla

En person som sitter i skogen och kollar när några åker BMX-cykel i skogen. Foto
Skandinaviens största event inom outdoorsport tar taktpinnen i tillgänglighetsfrågan. Årets upplaga av festivalen, 30 maj-1 juni, handikappanpassar vattenarenan och erbjuder kanotaktiviteter för funktionshindrade.

Penguins startar kälkhockeylag - utvecklar idrotten i Sverige

Två kälkhockeylag i kamp framför målet. Foto
Svensk kälkhockey har tagit ett kliv framåt, ett nytt kälkhockeylag har bildats – Järnbrott Penguins.

Fler artiklar om Fritid

Annonser:

LÄS MER HOS OSS

"Det är klart att Sverige är bra på saker när det gäller tillgänglighet, men bäst…?"

Ur Sofia Thoresdotters krönika "Min högsta önskan är att få det självklara"

Till krönikan
Funkaportalen drivs av Stiftelsen Funka   |  E-post: redaktionen@funkaportalen.se   |    Kontakt   |   Om webbplatsen   |   Webbkarta