Ny webbportal för tillgänglig fritid

För att göra det lättare för personer med funktionsnedsättning att hitta fritidsaktiviteter i Stockholms län har webbportalen Fritidsnätet startats. Fritidsnätet är ett samarbete mellan flertalet av länets kommuner och Stockholms läns landsting där information om aktiviteter och anläggningar i hela länet finns samlad.

En skateboardåkare i en ramp. Foto– Tillgänglighet handlar om så mycket mer än fysisk tillgänglighet. Ett aktivt fritidsliv är viktigt för alla och leder till ökad delaktighet och bättre hälsa. Det är därför fritidsnätet är så viktigt, säger biträdande socialborgarrådet Ewa Samuelsson (KD).

– Jag är väldigt glad att vi med Fritidsnätet kan öka tillgängligheten och informationen kring de fritidsaktiviteter som finns för personer med funktionsnedsättning. Den nya webbportalen inspirerar till ökad fysiskt aktivitet och roligare fritid, säger idrottsborgarrådet Regina Kevius (M).

Fakta:
Fritidsnätverket är ett samarbete mellan 17 av länets kommuner samt Stockholms läns landsting.  Det finns sedan länge ett fungerande samarbete mellan kommunerna kring fritidsaktiviteter för personer med funktionsnedsättningar men informationen har varit svåröverskådlig för den som sökt.

Genom Fritidsnätverket samlas alla aktiviteter på ett och samma ställe och det blir lätt att hitta informationen.

Besök gärna Fritidsnätet på www.fritidsnatet.se


Pilotstudie undersöker spelproblem bland unga hörselskadade

Några sedlar på hög. Foto
Tidigare undersökning tyder på att ungdomar med funktionsnedsättning i högre grad än andra spelar om pengar. Nu har forskare inom folkhälsovetenskap vid Örebro universitet fått drygt 300 000 kronor från Folkhälsomyndigheten för att undersöka om det gäller även gruppen döva och hörselskadade.

Lidingöloppet och Ottobock inleder samarbete

Löpare som springer på en gata. Foto
Lidingöloppet och det ortopedtekniska företaget Ottobock inleder ett samarbete kring LidingöRuset och LidingöRullet. Tillsammans kommer de bägge parterna att öka upplevelsen för deltagare, familjer och assistenter och sprida kännedomen om LidingöRuset och LidingöRullet.

Lär dig mer om paddling, skridskoåkning och lägerliv

Bokomslag till bok om paddling, skridskoåkning och lägerliv för personer med funktionsnedsättning. Foto
RG Aktiv Rehabilitering (RG) bedriver numera friluftsverksamhet med kajakpaddling, skridskokälkåkning och lägerliv på fler platser i Sverige. Nu kan även du som bor i Malmö, Göteborg - Ljungskile, Norrköping, Falun och Luleå delta i verksamheten.

Scandinavian Outdoor Games gör festivalutbudet tillgängligt för alla

En person som sitter i skogen och kollar när några åker BMX-cykel i skogen. Foto
Skandinaviens största event inom outdoorsport tar taktpinnen i tillgänglighetsfrågan. Årets upplaga av festivalen, 30 maj-1 juni, handikappanpassar vattenarenan och erbjuder kanotaktiviteter för funktionshindrade.

Penguins startar kälkhockeylag - utvecklar idrotten i Sverige

Två kälkhockeylag i kamp framför målet. Foto
Svensk kälkhockey har tagit ett kliv framåt, ett nytt kälkhockeylag har bildats – Järnbrott Penguins.

Fler artiklar om Fritid

Annonser:

LÄS MER HOS OSS

"Det är klart att Sverige är bra på saker när det gäller tillgänglighet, men bäst…?"

Ur Sofia Thoresdotters krönika "Min högsta önskan är att få det självklara"

Till krönikan
Funkaportalen drivs av Stiftelsen Funka   |  E-post: redaktionen@funkaportalen.se   |    Kontakt   |   Om webbplatsen   |   Webbkarta